Wekelijkse COVID-19 update van Marley Spoon (31.03)

We willen in deze moeilijke tijd in contact te blijven met onze Marley Spoon community. Deze wekelijkse update is ons medium om jou updates te geven over COVID-19, hoe het met ons team gaat, en om je te bedanken dat je met ons kookt.

Door: Marley Spoon / 03/31/2020

Maatregelen in onze productiefaciliteit

Ons bedrijf valt als onderdeel van de voedselketen onder de vitale sectoren, en we zijn ons erg bewust van de verantwoordelijkheid die dat met zich mee brengt. Niet alleen naar onze klanten toe, maar ook tegenover ons team van toegewijde medewerkers van de productiefaciliteit in Nieuwegein, die ervoor zorgen dat elk lid van onze Marley Spoon-gemeenschap elke week hun maaltijden blijft ontvangen. Om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers te garanderen, hebben we niet-noodzakelijke meetings afgezegd, dagelijkse gezondheidchecks en enquêtes geïmplementeerd, hulpmiddelen voor social distancing bedacht en onze strikte hygiënepraktijken in de productiefaciliteit aangescherpt. Op deze foto's zie je hoe dat er in de praktijk uitziet!

FC 1

NWG - separators at outbound line

NWG - orientation lines in hallway

Steun aan ons personeel

Bovendien hebben we al ons personeel geinformeerd dat ze zolang het nodig is volledig betaald ziekteverlof kunnen opnemen, indien ze zich niet goed voelen. Marley Spoon doet dit om een gezonde en veilige werkomgeving te creeëren, en om de angst om inkomsten te verliezen als gevolg van ziekte te verlichten.

Voor degenen die gezond zijn en blijven werken, hebben we bonussen beschikbaar gemaakt en zorgen we dat ze dagelijks de overschotten van verse ingrediënten mee naar huis kunnen nemen, om te delen met familie of vrienden. Nieuwe werknemers hoeven minder lang te wachten op hun gratis 'werknemersbox', en ontvangen deze nu binnen 2 weken nadat ze zijn aangenomen. We weten dat deze stappen niet alle (financiële) zorgen zullen oplossen, maar we geloven dat alle kleine beetjes helpen.

Aannemen van nieuw personeel

giorgia

Omdat we een grote toename in de vraag naar onze maaltijdboxen zien, nemen we meer personeel aan. Het is een sociale verplichting en een voorrecht om mensen te helpen die door dit virus hun baan zijn kwijtgeraakt, en om onze communities in Nederland, die van onze maaltijdboxen afhankelijk zijn, te blijven ondersteunen. Mocht jij iemand kennen die tijdelijk of voor een langere periode op zoek is naar werk, stuur ze dan vooral door naar onze vacaturepagina.

10 gratis boxen voor vrienden of familie

Als je al meer dan 2 keer een box bij ons hebt besteld, heb je vast al in je account of in een van onze e-mails gezien dat je 10 vrienden een gratis eerste Marley Spoon box kunt geven. Dit aantal was eerst maximaal 3. We hebben dit verhoogd, omdat we vermoeden dat jij, net als ons allemaal, iemand kent die zijn inkomen heeft zien dalen of verdwijnen, of andere negatieve gevolgen ondervindt door de overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus. Natuurlijk lost een gratis maaltijdbox dit niet op, maar toch willen we dat iedereen zoveel mogelijk toegang heeft tot gezond eten.

Marley Spooning

#marleyspooning

We vinden het altijd leuk om te zien wat jij met Marley Spoon kookt, maar nu nog meer dan ooit. We willen je dan ook aanmoedigen om je Marley Spoon creaties te delen op social media met de hashtag #marleyspooning. Wij delen deze mooie gerechten graag op Instagram, en kiezen een aantal winnaars uit voor in onze wekelijkse nieuwsbrief. Zo blijft onze Marley Spoon community groeien!

Marley Spoon werkt vanuit huis

Marley Spoon medewerkers online conference

We waren altijd al een online bedrijf, en organiseren dagelijks wereldwijde meetings vanuit ons hoofdkwartier in Berlijn met Sydney, New York, Lissabon en Amsterdam. Nu de meeste van onze werknemers vanuit huis werken, merken we pas echt hoe sterk onze bedrijfscultuur is. Zelfs in deze uitdagende omstandigheden, blijven we doorwerken met een lach op het gezicht. Zelfs onze team uitjes vinden nu online plaats: we houden contact met elkaar, blijven verbonden, en steunen elkaar.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.