De beste kookshows om te bingewatchen

Kookprogramma's zijn nu razend populair. Maar welke zijn echt de moeite waard? Van deze selectie zul je gegarandeerd smullen!

Door: Alex / 11/08/2019

Chef's table

chefs-table-netflix

In deze Netflix Original-serie vertellen internationale topkoks over hun vaak erg speciale levenswijze, unieke kookfilosofieën en persoonlijke tegenslagen en dromen. Tussendoor worden natuurlijk de meest sensationele gerechten bereid waardoor het water je in de mond loopt. De serie zit vol creativiteit en inspiratie - en laat zien hoe een gerecht ontstaat, van de voorbereiding tot het eindresultaat. Een serie om van te smullen!

Momenteel te streamen op Netflix.

Streetfood

Streetfood is overal. Deze Netflix-serie geeft in 9 verschillende afleveringen van 30 minuten een kijkje in de marktkraampjes in verschillende steden door heel Azië, van Ho Chi Minhstad in Vietnam tot Osaka in Japan. Je maakt niet alleen kennis met de eetcultuur in de verschillende landen, maar ook met de koks, die al kokend het beste maken van de soms moeilijke omstandigheden waarin ze leven. Een echte aanrader!

Momenteel te streamen op Netflix.

Bake Off Vlaaderen

Bake off vlaanderen

Deze Vlaamse talentenjacht is gebaseerd op het Engelse programma 'The Great Britisch Bake Off'. In een grote, witte tent strijden gepassioneerde thuisbakkers om de titel van de beste thuisbakker van Vlaanderen. De show wordt gepresenteerde door Wim Opbrouck en in de jury zien we patissier Herman Van Dender en culinair schrijfster Regula Ysewijn. Iedere week serveren de bakkers 3 van hun beste creaties aan de strenge jury in drie verschillende rondes: de signatuuropdracht (de beproefde recepten van de deelnemers), de technische opdracht (waarbij ze vrijwel geen instructies krijgen) en de showstopper (waarmee ze al hun vaardigheden en talent kunnen tonen).

Terug te kijken op tvgemist.be.

The Final Table

Final-Table

Een typische talentenjacht met de (on)nodige show en sensatie. In 9 afleveringen, die elk om een ander land en de bijhorende eetcultuur draaien, concurreren sterrenchefs van rond de wereld tegen elkaar. In een cook-off proberen ze punten te scoren bij een jury van fijnproevers met hun bijzondere gerechten.

Momenteel te streamen op Netflix.

Meer inspiratie voor in de keuken vind je bij Marley Spoon! Hier zie je ons menu voor de komende weken.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.