6 x low carb recepten om fit te blijven

Vanaf oktober vind je iedere week 30 recepten op ons menu. Dat betekent ook: meer low carb gerechten! Wij houden je fit met de lekkerste koolhydraatarme recepten.

Door: Marley Spoon / 09/29/2020

1. Köfte met citroenhummus en snelle salade met peterselie

Köfte met citroenhummus en snelle salade met peterselie

Köfte is een wijdverbrijd gerecht, dat ontstond rond 1500 al in het voormalige Ottomaanse Rijk. Het rijk viel, maar de kruidige worstjes bleven overeind en worden nog steeds veel gegeten in Turkije, Het Midden-Oosten en India. We eten ze vandaag op Midden-Oosterse wijze, met zelfgemaakte citroenhummus en een frisse salade. Lees hier het recept voor köfte met citroenhummus en snelle salade met peterselie.

2. Crispy halloumifrietjes met zoetzure paprika-bonenstoof

Crispy halloumifrietjes met zoetzure paprika-bonenstoof

Heb je wel eens halloumifriet gemaakt? De stevige kaas is de veelzijdige Cypriotische neef van de mozzarella en met zijn zoute smaak is ‘ie heerlijk in een omelet of een salade. Chef Elisabeth wilde de halloumi graag extra in de spotlight zetten en zo kwam ze op het idee er krokante frieten van te maken. Serveer met een paprika-bonenstoof en een schepje dillemayo en je wil nooit meer iets anders. Bekijk snel het recept voor crispy halloumifrietjes met zoetzure paprika-bonenstoof.

3. Koolvis uit de oven met cranberry-olie en knolselderijpuree

Koolvis uit de oven met cranberry-olie en knolselderijpuree

De combinatie koolvis en cranberry's klinkt misschien wat ongebruikelijk, maar vertrouw ons: dit moet je proberen. Je bakt de koolvis in de oven besprenkeld met een geurige olie van cranberry's en citroentijm. De vis serveer je bovenop een zachte puree van knolselderij, olijven en bieslook. De crunchy pijnboompitten zijn de kers op de taart. Hier vind je ons recept voor koolvis uit de oven met cranberry-olie en knolselderijpuree.

4. Kokoskip met rodekoolsalade en frisse yoghurtdip met bosui

Kokoskip met rodekoolsalade en frisse yoghurtdip met bosui

Deze zonnige kokoskip met coleslaw van rode kool en venkel doet ons nog even wegdromen naar de zomer. Die mag dan misschien voorbij zijn, vanavond haal je 'm nog heel even terug met dit razendsnelle kipgerecht. Lees hier het recept voor kokoskip met rodekoolsalade en frisse yoghurtdip met bosui.

5. Low-carb Caribische kipdrumsticks met ananas-bonensalade en gegrilde paprika

Low-carb Caribische kipdrumsticks met ananas-bonensalade en gegrilde paprika

De Caribische keuken wordt steeds populairder. Dat snappen we wel, want de smaken zijn heerlijk fris en kruidig tegelijk. Vandaag maak je kipdrumsticks Caribische stijl, door ze in te wrijven met een kruidenmengsel met mango, citroengras, piment en vanille. Erbij een bonensalade met ananas en rokerige gegrilde paprika. En dat alles is ook nog eens lekker laag in koolhydraten. Hier vind je ons recept voor low-carb Caribische kipdrumsticks met ananas-bonensalade en gegrilde paprika.

6. Low-carb lasagne van aubergine en varkensgehakt met ricottatopping

Low-carb lasagne van aubergine en varkensgehakt met ricottatopping Als je minder koolhydraten wilt eten, is lasagne een van de makkelijkste gerechten om low-carb te maken. Je vervangt de lasagnevellen simpelweg met plakken van je favoriete groenten. Wij gebruiken vandaag aubergine als stand-in voor de pasta. Erbij een saus op basis van varkensgehakt en een ricottatopping. Kook jij dit recept voor Low-carb lasagne van aubergine en varkensgehakt met ricottatopping binnenkort?