Onze tips voor de beste lenteschoonmaak

Nu de lente is aangebroken, en we de meeste tijd binnenshuis doorbrengen, is het de perfecte tijd voor een lenteschoonmaak. Met onze tips heb jij je keuken (en de rest van het huis) zo weer op orde.

Door: Marley Spoon / 04/17/2020

Fel gekleurde plantenspuit en schoonmaakhandschoenen op een blauwe achtergrond

Maak een checklist

Ga georganiseerd te werk! Maak een lijstje per ruimte van welke klusjes je wilt doen, en in welke volgorde. Je kunt het zelfs over meerdere dagen verdelen. Zo vergeet je niks, en werk je sneller. En het geeft gewoon een heerlijk gevoel om aan het eind van de dag of week alles af te vinken wat je gedaan hebt. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Werk van boven naar onder

Dit zal geen geheim zijn voor de ervaren schoonmaker, maar wordt in de praktijk toch vaak vergeten. Het laatste wat je wilt als je net de vloer gedweild hebt, is dat al het stof van de keukenkastjes weer naar beneden dwarrelt. Vergeet ook de muren niet! Vooral in de keuken en badkamer is het belangrijk om vetresten of schimmel regelmatig weg te halen. In deze blogpost geven we je nog wat extra tips voor natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Organiseer je keukenkastjes

Als je dan toch alles uit je (keuken)kastjes hebt gehaald om schoon te maken, kun je net zo goed even de tijd nemen om alles netjes te organiseren. Hier lees je onze intructies (met foto's) om alles in je keukenkastjes te organiseren en er ook nog eens piekfijn uit te laten zien.

Blik en veger

Wasmachine en vaatwasser

Juist de apparaten die we gebruiken om dingen schoon te maken, zijn het viest. In de wasmachine blijven namelijk na iedere wasbeurt stof en wasmiddelresten achter, en kan schimmel ontstaan, terwijl de vaatwasser niet altijd de etensresten van jouw vaat goed kan doorspoelen. Het is daarom belangrijk om ook deze apparaten een goede schoonmaakbeurt te geven. Ook kun je een leeg programma draaien met een beetje soda of chloor, zodat bacteriën gedood worden. Wel zo fris!

Ruim op

Heb je een plank in je kledingkast met kleding die je al jaren niet meer draagt? Of een set sjieke wijnglazen die staan te verstoffen in je keukenkast? Wees niet bang om dingen weg te gooien! Of veel beter nog: te recyclen. Je kunt bijvoorbeeld een kledingruil organiseren, iets doneren aan het goede doel, of spullen weggeven aan vrienden of familie die er iets aan hebben. En heb je het toch nog een keer nodig? Leen het dan, in plaats van het te kopen.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.