We hebben het recept voor een groenere wereld

een onmisbaar ingrediënt: CO₂-neutraliteit

Koken met Marley Spoon betekent dat je de ingrediënten altijd in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd krijgt. Zo willen we voedselverspilling tegengaan! Maar we denken graag buiten de (maaltijd)box. Daarom komen we met het recept voor een groenere wereld, met als hoofdingrediënt CO₂-neutraliteit.

GROEN DOEN

De uitstoot van broeikasgassen is naar schatting een derde lager bij maaltijdboxbedrijven dan bij de gemiddelde supermarkt.* Door een maaltijdpakket te bestellen in plaats van boodschappen uit de supermarkt te halen, draag je dus bij aan een schonere lucht. Hoe dat werkt? Onze producten worden afgemeten in porties en onze productieketen is geoptimaliseerd, waardoor onze klanten minder voedsel verspillen en dus ook minder CO₂ uitstoten. Om ons oorspronkelijke doel van koolstofneutraliteit te bereiken, was onze eerste stap het identificeren van de bron van onze uitstoot en vervolgens uit te zoeken hoe we deze konden verminderen. Je hebt gekozen voor een service die CO₂-neutraal is: we compenseren alle directe emissies, inclusief alle emissies veroorzaakt door onze verpakkingen.

GROENE PROJECTEN

Wat zijn CO₂-compensatieprojecten en hoe hebben we de juiste gevonden?

 

We gingen op zoek naar partners en projecten die onze bedrijfsmissie delen en tegelijkertijd voldoen aan de internationale standaard. De projecten die we kozen pakken CO₂-uitstoot op verschillende manieren aan: door CO₂ uit de lucht te halen én door zo schoon mogelijk te koken, zodat er geen nieuwe CO₂ uitgestoten wordt.

EEN GROENERE WERELD

Dankzij onze CO₂-compensatieprojecten is er 18.576 hectare bos herplant in Uruguay om bedreigde diersoorten een thuis te geven. Ook werden er 52 windturbines gebouwd in de Indiase provincies Tamil Nadu en Karnataka. En omdat we koken voor iedereen makkelijk en toegankelijk willen maken, droegen we bij aan het verdelen van duizenden milieuvriendelijke kooktoestellen aan gezinnen in Zambia. Die gezinnen kookten voorheen nog op open vuur, wat slecht voor de gezondheid was en voor luchtverontreiniging zorgde.

 

Koken met Marley Spoon maakt je leven niet alleen makkelijker, het maakt de wereld ook een beetje groener.

* Vergelijking van de milieueffecten van de levenscyclus van maaltijdpakketten en maaltijden in supermarkten, Universiteit van Michigan, 2019.

Wil je meer weten over ClimatePartner en onze CO₂-compensatieprojecten?