7 x de lekkerste recepten uit de Aziatische keuken

Met Marley Spoon ontdekt je gerechten van over de hele wereld! En met 30 wekelijkse recepten is de keuze oneindig. Hier vind je de 7 lekkerste recepten geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Door: Marley Spoon / 10/14/2020

1. Vlotte udonnoedels met kip en paksoi, zwarte sesam en limoen

Vlotte udonnoedels met kip en paksoi, zwarte sesam en limoen Udon is al eeuwen een geliefde noedelsoort in Japan. En ook wij zijn er dol op. De dikkere noedel heeft een lekker stevige bite en doet het daardoor goed in soepen en bowls. Vandaag maak je een snel wokgerecht van kip, paksoi, gember en sojasaus mee. Hier lees je het recept voor vlotte udonnoedels met kip en paksoi, zwarte sesam en limoen.

2. Aziatische bowl met kip en bloemkoolrijst met guacamole

Aziatische bowl met kip en bloemkoolrijst met guacamole Vandaag zetten we een gezonde kom lekkers op tafel. We roosteren de bloemkoolrijst even in de oven voor een knapperige twist en de malse kipfilet, romige guacamole en Aziatische smaken doen de rest. Ga naar het recept voor de Aziatische bowl met kip en bloemkoolrijst met guacamole.

3. Chinese runderreepjes met zwartepeper-honingsaus en rijst

Chinese runderreepjes met zwartepeper-honingsaus en rijst

De Chinese keuken heeft veel krachtige smaakmakers en deze zoet-pittige saus bevat er flink wat. Het maken ervan vraagt even wat spierkracht, want je hebt een gulle hoeveelheid versgemalen zwarte peper nodig. Al pruttelend ontstaat uit sojasaus, honing en peper een rijke saus die van de runderreepjes een echt feestmaaltijd maakt. Bekijk snel het recept voor Chinese runderreepjes met zwartepeper-honingsaus en rijst.

4. Pittige Thaise curry met varkensvlees en courgette met ananas

Pittige Thaise curry met varkensvlees en courgette met ananas

Net als witte chocolade en frambozen zijn varkensvlees en ananas voor elkaar gemaakt. Dat bewijst deze heerlijke curry wel. Je combineert de zoete ananas en het malse varkensvlees met pittige, Aziatische smaken in een verwarmende, pittige rode curry. Wij serveren de curry lekker makkelijk met een bordje stomende basmatirijst. Lees hier ons recept voor pittige Thaise curry met varkensvlees en courgette met ananas.

5. Japchae met tijgergarnalen en gewokte champignons met noedels

ID2533 De naam 'japchae' betekent letterlijk 'mengsel van groenten'. De eerste versie van dit gerecht werd ooit zonder vlees, vis of noedels aan de Koreaanse koning gepresenteerd. Hij was zo onder de indruk dat de bedenker per direct promotie kreeg. Sindsdien is geen enkel Koreaans feestje compleet zonder een bord japchae. Aan onze vrije interpretatie hebben we champignons en tijgergarnalen toegevoegd. Hier lees je het recept voor Japchae met tijgergarnalen en gewokte champignons met noedels.

6. Koreaanse bibimbap met sushirijst en een spiegelei

ID4335 Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht. 'Bibim' betekent gemixt en 'bap' is Koreaans voor rijst. Het gerecht bestaat dan ook uit een mix van groenten en proteïne en rijst. Vandaag maak je een vegetarische variant met veel verse groenten, een spiegeleitje en een pittige saus op basis van de Koreaanse chilipasta. Lees het recept voor Koreaanse bibimbap met sushirijst en een spiegelei hier.

7. Tofu in zwartebonensaus met groene bonen en sobanoedels

ID3705

Deze heerlijke, onweerstaanbaar snelle roerbak met knapperige tofu en gewokte groenten vormt een perfect paar met de rijke saus. Die maak je heel gemakkelijk en snel van sojasaus en zwartebonensaus. Het kleine scheutje azijn verleent de saus zijn ietwat zoetzure smaak en het gebruik van sobanoedels zorgt ervoor dat dit vegetarische gerecht bovendien lekker vlot op tafel staat! Lees snel ons recept voor tofu in zwartebonensaus met groene bonen en sobanoedels.

Benieuwd wat er nog meer op ons menu met wekelijks 30 wisselende recepten staat? Ontdek andere keuken en gerechten hier op het menu.