Bewaar je groenten en fruit op de juiste plek: zo behoud je de beste smaak en versheid, en voorkom je voedselverspilling.
Broccoli, Wortels, Bloemkool, Gesneden groenten, Sla, Zacht fruit, Verse kruiden en Asperges
TIP 1:
Zet de temperatuur van je koelkast op 4 graden
TIP 2:
Bewaar groenten en fruit apart van elkaar
TIP 3:
Gebruik potjes, bakjes of plastic zakjes om uitdrogen te voorkomen
TIP 4:
Was bessen en druiven voor je ze eet
Appel, Aubergine, Avocado, Citrusvruchten, Komkommer, Paprika en Tomaten
TIP 1:
Laat fruit rijpen op het aanrecht
TIP 2:
Wanneer het rijp is, kan je het bewaren in de koelkast
TIP 3:
Scheid rijpe van onrijpe vruchten
Bananen, Knoflook, Mango, Pompoen en Kruiden
TIP 1:
Maak bananen los van hun tros en bewaar ze apart
TIP 2:
Bewaar verse kruiden in de koelkast of, net zoals bloemen, in een potje gevuld met water
Ui en Aardappelen
TIP 1:
Bewaar op een koele, donkere plek (zoals de voorraadkast)
TIP 2:
Bewaar aardappelen op een andere plek dan uien om te voorkomen dat ze kiemen
TIP 3:
Leg een appel bij de aardappels om kiemen te voorkomen
Reminder nodig?
Download de PDF en hang deze op je koelkast