Bewaar je groenten en fruit op de juiste plek: zo behoud je de beste smaak en versheid, en voorkom je voedselverspilling.
															Broccoli, Wortels, Bloemkool, Gesneden groenten, Sla, Zacht fruit, Verse kruiden en Asperges
TIP 1: 
Zet de temperatuur van je koelkast op 4 graden
TIP 2: 
Bewaar groenten en fruit apart van elkaar
TIP 3: 
Gebruik potjes, bakjes of plastic zakjes om uitdrogen te voorkomen
TIP 4:
Was bessen en druiven voor je ze eet
															Appel, Aubergine, Avocado, Citrusvruchten, Komkommer, Paprika en Tomaten
TIP 1: 
Laat fruit rijpen op het aanrecht
TIP 2: 
Wanneer het rijp is, kan je het bewaren in de koelkast
TIP 3: 
Scheid rijpe van onrijpe vruchten
															Bananen, Knoflook, Mango, Pompoen en Kruiden
TIP 1: 
Maak bananen los van hun tros en bewaar ze apart
TIP 2: 
Bewaar verse kruiden in de koelkast of, net zoals bloemen, in een potje gevuld met water
															Ui en Aardappelen
TIP 1: 
Bewaar op een koele, donkere plek (zoals de voorraadkast)
TIP 2: 
Bewaar aardappelen op een andere plek dan uien om te voorkomen dat ze kiemen
TIP 3: 
Leg een appel bij de aardappels om kiemen te voorkomen 
Reminder nodig? 
Download de PDF en hang deze op je koelkast