RECYCLEN MET MARLEY SPOON

Het is onze grootste prioriteit om ervoor te zorgen dat jij ingrediënten van de beste kwaliteit ontvangt. We verpakken je maaltijdbox met koeltassen en koelelementen om alles vers en op de juiste temperatuur te houden op weg naar je voordeur.

 

We zetten ons in om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en zo veel mogelijk recyclebare, herbruikbare of composteerbare alternatieven in te zetten. Dat is niet alleen duurzamer, maar het zorgt er ook voor dat je ingrediënten langer houdbaar zijn en je hoeveelheid afval vermindert.

BOX

Onze kartonnen doos en tussenschot bevatten meer dan 50% gerecycled materiaal. Ze zijn zelf ook recyclebaar en FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat ze zijn gemaakt van papier uit duurzaam beheerde bossen.

Waar laat ik het?

Je kunt je box en tussenschotten kwijt in de papierbak.

KOELELEMENTEN

De buitenlaag van onze koelelementen is gemaakt van polyethyleen (PE) en polyamide (PA). Ze bevatten 100% water, waardoor ze veiliger en milieuvriendelijker zijn dan gel-koelelementen. Die bevatten vaak microplastics en belanden meestal in hun geheel op stortplaatsen, wat niet goed is voor het milieu. Onze koelelementen op waterbasis kunnen veilig worden weggegooid. Slechts een klein deel van de verpakking belandt in de afvalbak. Je kunt ze natuurlijk ook hergebruiken door ze in je vriezer te bewaren en te gebruiken als cold packs.

Waar laat ik het?

Knip de koelelementen open en giet het water in de gootsteen, of gebruik het voor je planten. De plastic verpakking kun je in de plasticbak gooien.

KOELTAS

Onze koeltassen zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens gemaakt van 96% hergebruikte materialen, waaronder 95% gerecycled papier. De papiervezels van de koeltassen kunnen tot wel zes keer worden gerecycled. Dit bespaart energie, water en verse vezels. En dat is weer hartstikke goed voor het milieu.

Waar laat ik het?

Je kunt ze gewoon kwijt in de papierbak. Of nog beter: herbruik ze als picknicktas om je eten koel te houden.

INGREDIËNTENVERPAKKING

Sommige van onze ingrediënten worden verpakt in kleine plastic zakjes. We kozen hiervoor omdat dit het totale verpakkingsgewicht vermindert. En dat zorgt weer voor minder uitstoot tijdens het vervoer van je maaltijdboxen.

Waar laat ik het?

Je kunt de zakjes in de plasticbak gooien.

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk bij Marley Spoon. Daarom implementeren we diverse duurzaamheidsinitiatieven in al onze bedrijfsactiviteiten.

 

Ook als het op verpakkingen aankomt, zetten we ons in om steeds duurzamere oplossingen te bieden. Dat doen we bijvoorbeeld door nauw samen te werken met onze leveranciers en hen te helpen bij de ontwikkeling van duurzamere oplossingen voor hun voedselverpakking.

 

Daarnaast zorgt koken met onze maaltijdpakketten voor afvalvermindering. Dat komt doordat we je de exacte, voorgeportioneerde ingrediënten sturen die je nodig hebt voor elk recept. Marley Spoon genereert daarnaast minder dan 1% afval, versnelt de overgang naar het gebruik van groene stroom en zet zich in om de ecologische voetafdruk van al onze activiteiten te minimaliseren. Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan ons nieuwste duurzaamheidsrapport.