Gebakken aardappels met groenten, rucola, pestodressing en pompoenpitten
In dit gerecht serveer je de rucola niet enkel als salade, maar verwerk je het ook in een heerlijke pestodressing. De aardappels bak je lekker krokant in de pan, en serveer je met cherrytomaten, champignons en geroosterde pompoenpitten. Een groen gerecht van de bovenste plank! Ontdek het recept hier.
Koreaanse tofubowl met paksoi, gochujang en rijstnoedels
Deze kleurrijke tofubowl is ongetwijfeld een festijn voor je ogen en smaakpapillen tegelijk. Je serveert rijstnoedels met gewokte paprika, paksoi en tofu gemarineerd in gochujang. Go-chu-wat? Deze zoet-zuur gefermenteerde pasta wordt in veel Koreaanse gerechten gebruikt, en geeft de tofu een extra pittige smaak! Hier ontdek je het recept.
Low-carb bloemkoolsteaks met gepofte bonen en rozijnenrelish
Al gehoord van een bloemkoolsteak? Uiteraard is dit geen vlees met bloemkool, maar wel een krokante vegan bloemkoolschijf met veel kruiden! Voor dit gerecht pof je ook bonen in de pan: lekker krokant en boordevol plantaardige proteïne. En als kers op de taart (of bloemkool) serveer je er een snelle relish van rozijnen, knoflook, frisse citroen en verse kruiden bij. Hier vind je het recept terug.
Honger?
Voeg deze recepten hier toe aan je box!
Doe mee met de #greenmarleyspoon challenge
Ga jij in april voor meer vegetarisch? Deel jouw creaties op sociale media met de hashtag #greenmarleyspoon. Wij resharen graag jullie keukenavonturen!