5 BBQ-recepten die je gelijk wil proberen

We houden allemaal van een goed potje barbecueën, maar het kan lastig zijn om verder te denken dan de hamburgers, de worstjes en de groentespiesen. Vergis je niet, we vinden het allemaal heerlijk en er valt genoeg klassiek barbecue-lekkers te bestellen deze zomer. Maar soms wil je geïnspireerd worden. Je comfortzone uit. Iets nieuws proberen. Snappen we. En zoals altijd kun je op ons rekenen voor inspiratie en culinaire barbecue-hoogstandjes.

5 BBQ-recepten die je gelijk wil proberen

June 16, 2022

We houden allemaal van een goed potje barbecueën, maar het kan lastig zijn om verder te denken dan de hamburgers, de worstjes en de groentespiesen. Vergis je niet, we vinden het allemaal heerlijk en er valt genoeg klassiek barbecue-lekkers te bestellen deze zomer. Maar soms wil je geïnspireerd worden. Je comfortzone uit. Iets nieuws proberen. Snappen we. En zoals altijd kun je op ons rekenen voor inspiratie en culinaire barbecue-hoogstandjes.

Taco’s met rundersaucijs, paksoi en gochujangsaus

Taco's met rundersaucijs, paksoi en gochujangsaus

Ja oké, dit zijn worstjes. Maar niet zomaar huis-tuin-en-keuken-worstjes, maar Koreaans geïnspireerde exemplaren. Je maakt ze met een zoetpittige gochujangsaus en serveert ze met wat gegrilde paksoi op fluffy taco’s.

Watermeloen & cherrytomaten op kruidenbulgur met hangop

Watermeloen & cherrytomaten op kruidenbulgur met hangop

Er gaat niets boven een frisse plak watermeloen. Hoewel… wist je dat watermeloen ook heerlijk is om te grillen? Het blijft heerlijk sappig en vlezig en met onze pittige gerookte chipotlerub is het helemaal een feest. De cherrytomatenspiesjes en de hangop zijn lekker friszuur en samen met de kruidenbulgur heb je zomaar een Libanese barbecuemaaltijd op tafel gezet.

Feta & cherrytomaten op gegrilde salade met tahindressing

Feta & cherrytomaten op gegrilde salade met tahindressing

Iedereen die roept dat salades slechts bijgerechten zijn heeft duidelijk nog nooit gegrilde babyromanasla gegeten. Deze maaltijdsalade wordt sowieso bijna helemaal op de barbecue gemaakt. Ten eerste met het grillen van de babyromana en ten tweede door fijne grillpakketjes met feta en cherrytomaat te maken. De citroenige tahindressing brengt alles samen.

Kipworstjes met spek op gegrilde salade met kikkererwten

Kipworstjes met spek op gegrilde salade met kikkererwten

Oké betrapt, wij HOUDEN van worstjes. Zeker van kipworstjes en al helemaal als er ook nog spek in het spel is. Natuurlijk moet er ook wat groente en frissigheid bij, dus je grilt er ook paprika en nectarines bij. Geroosterde kikkererwten zijn altijd lekker en om het af te maken hussel je alles om met een rokerige paprikaroomdressing.

Chipotle-kipstuckjes op gegrilde salade met maïs en kaas

Chipotle-kipstuckjes op gegrilde salade met maïs en kaas

Kijk toch eens wat een plaatje! En dan ook nog gemaakt met vegan kipstuckjes. De Look how pretty! And would you believe this salad is made with vegan chicken strips? De rokerige chipotle geeft ze pit en extra barbecuesmaak en zo’n verse gegrilde maïskolf is ook bepaald geen straf. Nóg meer smaak en kleur komt van de gegrilde rode ui, de pompoenpitten en de smoky mayodressing.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel