Ben je op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen? Schuif aan tafel en geniet van een heerlijke gevulde pompoen of biefstuk met cranberrysaus. Lege borden en blije gezichten gegarandeerd!
De feestdagen naderen, dus wij gooien het liefst overal cranberrysaus over. Zo ook over deze malse entrecôte met geroosterde wintergroenten. Je gaart de aardpeer en wortel samen in de oven, waarna je de wortel pureert met roomboter, voor een prachtige oranje puree. En walnoten mogen natuurlijk niet ontbreken bij een winterse maaltijd als deze.
De oven is je beste vriend als het op koken aankomt. Jij doet het voorwerk en terwijl de oven alles afmaakt, kun jij opruimen. Of een dutje doen. Deze gevulde flespompoen met spruitjes, walnoten, cranberry's en kaas is daardoor lekker makkelijk en het resultaat is toch groots.
De feestdagen komen langzaam maar zeker dichterbij. En om alvast in de stemming te komen, serveer je vandaag een heerlijke groentestoof met kippendijen. Deze elegante ovenschotel staat iets langer te garen, maar ondertussen kun jij mooi een fles van het een of ander opentrekken. Op het laatst maak je nog een mooie jus van de braadsappen endan kun je aan tafel.