Appels en peren
Als appels en peren eenmaal rijp zijn, bewaar je ze het beste in de koelkast. Zo blijven ze tot wel 2 à 4 weken lekker krokant en sappig. Als je ze in de fruitmand bewaart, dan verspreiden ze een gas (ethyleen) – waardoor de rijping van ander fruit versneld wordt. Dit kun je dus beter voorkomen!
Exotisch fruit
Exotisch fruit houdt niet van koude temperaturen en blijft liever in tropische sferen. Daarom bewaar je ze dus beste op kamertemperatuur in de fruitmand. Zo blijven ze meestal wel een week goed.
Citrusfruit
Fruit zoals sinaasappel, citroen of mandarijn kun je het beste in de fruitmand bewaren. Zo blijven ze tot wel 2 weken goed! Bij warm weer kan je het eventueel wel in de koelkast bewaren.
Druiven
Om druiven lekker sappig en krokant te houden, bewaar je ze het beste in de koelkast. Daar blijven ze tot wel 10 dagen vers. Een kleine keukentip: bewaar ze in de diepvries, zo heb je een lekkere ijskoude fruitsnack om op elk moment van de dag van te genieten!
Bananen
Half groene bananen zijn best smaakloos, en overrijpe bananen smaken weer veel te melig. Daarom kan je ze langzaam laten rijpen door ze van hun tros te scheiden. Wil je onrijp fruit (zoals mango of kaki) een duwtje in de rug geven? Bewaar ze bij bananen: dankzij het ethyleengas zullen ze vliegensvlug rijpen!
Benieuwd naar meer? Hier vind je een overzicht van de beste bewaartips voor groenten & fruit.