7 vreemde smaakcombinaties die verrassend goed samengaan

Van sommige smaakcombinaties gaan je nekharen direct overeind staan (denk ketchup op je pannenkoek, of mosterd in je koffie). Maar er zijn ook combinaties die misschien niet zo lekker klinken, totdat je ze een keer hebt geprobeerd. Wij verzamelden een aantal heerlijke combinaties van ingrediënten die een echte uitdaging zijn voor je smaakpallet!

Door: Alex / 08/05/2019

peanut-butter-684021 640

1. Pindakaas en augurk

Hoewel maar weinig mensen deze combi aandurven, komt hij na het uitproberen toch echt goed uit de test! De azijnachtige, zure smaak van augurk gaat bijzonder goed samen met de rijke, volle, notige smaak van pindakaas. Je kunt het vergelijken met gerechten uit de Indonesische keuken, waar vaak ook pindasaus met hartige ingrediënten of gepekelde groente wordt geserveerd.

2. Avocado en koffie

Vorig jaar was het opeens een grote trend: cappuccino uit een avocadoschil drinken. Toch doet de hype eromheen niets af aan de goede smaak van deze vreemde combinatie. Avocado is zacht en romig, terwijl koffie kruidig en vol van smaak is. Wil je het nog gekker maken? Probeer dan eens een smoothie van avocado, amandelmelk, vanille, en koffie...

3. Chips op je brood

Eigenlijk gaat deze combinatie niet zo zeer over de smaak, maar over de textuur! Hoewel sommige mensen misschien raar staan te kijken van een boterham met chips, voegt het een heerlijke crunch toe aan de zachte sneetjes brood.

caroline-attwood-uaMwBQ wjng-unsplash

4. Vanilleijs met sojasaus

De romigheid van de vanille verzacht het scherpe van het zout, en het zout is weer een goede tegenhanger van de zoetigheid van het ijs. Wil je het nog wat gekker maken? Serveer een stuk gedroogd zeewier bij dit vreemde toetje!

cheese-630511 1920

5. Tosti’s met appelmoes

Misschien herinner je deze combinatie nog wel uit je kindertijd, toen je vaak appelmoes bij de frietjes at. Het bewijs dat appelmoes en hartige snacks goede vrienden zijn. Even voor de duidelijkheid: beleg je tosti niet met appelmoes, maar eet het als dip bij je kaastosti.

6. Brie met jam

Voor de echte kaasliefhebbers zal dit geen verrassing zijn: op een echt kaasplankje worden er vaak allerlei zoete confituren bij de kaas geserveerd. Maar zo chique hoef je het niet eens te maken. Gewoon een simpel broodje met brie en jam (of los als snack) is al hemels genoeg! Scherpe, romige kaas gaat gewoon heel goed samen met zoet en fruitig.

7. Bacon en banaan

Deze combi is de ultieme samensmelting van zoet en hartig. Het allerlekkerst is om deze twee ingrediënten te combineren op een pannenkoek of wafel. Eet smakelijk!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.