Chili-chocoladetaart met wittechocoladeglazuur en sinaasappel
Als er zoiets bestaat als een taart die mensen samenbrengt dan is het zeker weten deze. De combinatie van chocolade, kruidige kaneel en pittige chili gaat beslist wat harten stelen. Zeker met die glazuur van witte chocola en sinaasappel erbij. Geen zin om harten te stelen? Dan eet je ‘m lekker zelf op.
Galette met rabarber en vijgen met hazelnoten en sinaasappelcrèmefraîche
Deze galette is een ode aan de Bretonse keuken, waar de galette oorspronkelijk vandaan komt. Of nou ja, deze lekkernij werd eigenlijk als eerste door de Noormannen bereid onder de naam gale. Dat deden ze goed, want vandaag de dag eten we ze nog steeds graag. Dit exemplaar is gevuld met rabarber en vijgen en wordt afgemaakt met hazelnoten en een lekkere dot sinaasappelcrèmefraîche.
Chocolade-bietencake met maanzaad en sinaasappelcrèmefraîche
Bieten in je chocoladecake? We snappen dat het niet bijzonder smakelijk klinkt, maar toch moet je dit proberen. De bieten zorgen er namelijk voor dat het beslag lekker zoet en smeuïg wordt, maar zonder die overheersende bietensmaak. Gewoon lekker maken dus. En in combinatie met de sinaasappelcrèmefraîche en maazaadjes is het helemaal een feest.