De 6 beste salades om de zomer mee te beginnen

Op een warme zomerdag is een lekkere salade alles wat je nodig hebt als avondeten. Wij weten daar wel raad mee! Ontdek onze verrassende recepten voor zomerse salades om je vingers bij af te likken.

Door: Marley Spoon / 07/03/2020

Zomerse pastasalade met mozzarella en gegrilde nectarines

Zomerse pastasalade gegrilde nectarines

In de zomer eten wij heel graag grote borden van deze superfijne pastasalade met lekker veel basilicum, juicy tomaatjes en romige stukken mozzarella. En je kunt hem heel eenvoudig naar hoger niveau tillen, want we hebben er gegrilde nectarine en prikkelende kappertjes aan toegevoegd. Lekker makkelijk in de bereiding en ook superlekker om mee te nemen naar een picknick of barbecue! Hier vind je het recept voor onze zomerse pastasalade met mozzarella en gegrilde nectarines.

Vlotte sambal-halloumibowl met couscous en gerookte amandelen

Vlotte sambal-halloumi-bowl

Hou jij van kaas en een beetje pit in je eten? Dan is deze couscousbowl echt iets voor jou! Naast een gezonde portie knapperige groente, smoky amandelen en een frisse sinaasappeldressing, bevat dit gerecht een echte kick doordat jij de halloumi marineert in sambal oelek! Bovendien staat dit bordje lekkers binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Hier lees je ons recept voor vlotte sambal-halloumibowl met couscous en gerookte amandelen.

Salade Niçoise met tonijn, sperziebonen en olijven

Salade nicoise met tonijn

Salade Niçoise is de ultieme zomersalade. Dat vinden wij niet alleen, menig celebrity chef is het met ons eens. De salade komt oorspronkelijk uit Nice en bestaat traditioneel uit tomaten, hardgekookte eieren, Niçoise olijven en tonijn of ansjovis, al wordt 'ie tegenwoordig ook meestal met sperziebonen en gekookte aardappels gemaakt. En dat doen wij ook, want why fix something that isn't broken? Lees hier het recept voor salade Niçoise met tonijn, sperziebonen en olijven.

Kikkererwten-rucolasalade met rode pestosaus en mozzarella

Salade met kikkererwten en rucola

Vandaag gebruik je typisch Italiaanse ingrediënten op een heel andere manier. Je bereidt een salade van rucola, courgettelinten, mozzarella, cherrytomaten en een heerlijke zelfgemaakte rode pesto. Eroverheen strooi je knapperig gebakken kikkererwten. Je topt het geheel af met pijnboompitten en heerlijk zoute kaas. Hier vind je ons recept voor kikkererwten-rucolasalade met rode pestosaus en mozzarella.

Lichte zomerse salade met meloen en sperziebonen met paprikadressing

Salade met meloen en sperziebonen

Zodra het warmer wordt, mag het avondeten ook wel wat makkelijker en sneller. Vandaar deze heerlijke zomerse salade: sappige meloen, krokante sperziebonen, verse kruiden, limoen en tomaten. De dressing maken we van geroosterde paprika en sojasaus. Lees hier het recept voor lichte zomerse salade met meloen en sperziebonen met paprikadressing.

Rodebieten-quinoasalade met cranberry's, gebakken feta en noten

Salade met rode bieten

Rode bieten en feta is een van die combinaties die altijd werken. De zoete bieten gaan perfect samen met de zoutige feta. En door de feta in de oven te bakken wordt 'ie heerlijk zacht. Erbij noten voor de crunch en een romige dip waar een deel van de feta in verwerkt wordt voor een extra rijke smaak. Benieuwd naar dit recept voor rodebieten-quinoasalade met cranberry's, gebakken feta en noten?