Snelle Indiase currykip met bloemkool en geurige sesamrijst
Van een goede curry kunnen we wel dromen! Net zoals er in India veel verschillende volkeren en stammen bestaan, zo heeft ook elk gebied zijn eigen curry en bijgerechten. Onze chef Martina is verzot op Kalonji pulao, ofwel geurige basmatirijst verrijkt met nigallazaadjes. Voor de Marley Spoon-variant heeft ze er zwarte sesam aan toegevoegd. Een extra klontje boter versterkt de smaak van dit sublieme zaadje!
Zachte rode kipcurry met veel groenten en sobanoedels
Als je dol bent op Indiase curry’s, dan kun je je hart ophalen aan deze zachte kipcurry. In plaats van gele currypasta, gebruiken we ditmaal de pikante, rode variant gemaakt van gedroogde pepers. Doorgaans serveer je curry’s met rijst of naan, maar vandaag hebben we er sobanoedels aan toegevoegd. Deze noedels worden grotendeels van boekweit gemaakt en dat maakt dit recept een tikkeltje gezonder!
Pikante curry-rijstballetjes met kokosgroenten en koriander
Vandaag maak je wel een heel bijzondere variant op de Thaise curry. In de romige curry van spinazie en wortel serveer je namelijk krokant gebakken rijstballetjes! Zo is de rijst niet een bijgerecht, maar het centrale element. Het kost even iets meer tijd om de rijstballetjes te maken – je moet de rijst immers nog koken en iets af laten koelen – maar daar krijg je een bijzondere traktatie voor in de plaats!
Rappe kikkererwtenkorma met spinazie en geurige kokosrijst
De bekende kip korma kan ook zonder het bekende stukje vlees. Onze chef Tamara gaat voor een verrassende vega twist door kikkererwten toe te voegen aan de romige curry met licht gekarameliseerde groenten. Zo krijgt je bordje niet alleen veel bite, maar is ‘ie ook rijk aan plantaardige eiwitten. Ben je benieuwd geworden naar het koken met vleesvervangers? Neem dan zeker een kijkje op onze blog.marleyspoon.nl!
Peperige masala-kipcurry met aubergine en kokosrijst
Vandaag vind je een van de lievelingsrecepten van onze collega Sarmishta op je bord. Ze baseerde haar recept op haar lievelingsrecept uit het land waar ze vandaan komt: India. Wees dus voorbereid op een tripje India op je bord: garam masalakruiden waar je de kipstukjes in stooft, verse gember, lekker veel peper en de tropische smaak van de kokosrijst zorgen voor een echt feestje aan smaken. Eet smakelijk!
Thaise gele viscurry met basmatirijst en courgette
Simpel, smaakvol, snel. Wat wil je nog meer als je een curry maakt? Dankzij de kruidige currypasta geef je in een mum van tijd een heerlijke smaak aan je maaltijd. De courgette, champignons en uien wentel je om in de heerlijke curry op basis van kokosmelk. Als laatste voeg je ook de visblokjes toe. Erbij eet je geurige basmatirijst, die perfect past bij deze licht pittige curry. Een kind kan de was doen!