De 8 lekkerste salade recepten voor op een warme lentedag

De zomer komt eraan en de temperaturen stijgen! Des te minder zin heb je om boven een stomend fornuis te staan. Deze frisse salades zet je zonder veel moeite op tafel en zijn perfect voor een nog-net-geen-zomeravond.

De 8 lekkerste salade recepten voor op een warme lentedag

May 6, 2019

De zomer komt eraan en de temperaturen stijgen! Des te minder zin heb je om boven een stomend fornuis te staan. Deze frisse salades zet je zonder veel moeite op tafel en zijn perfect voor een nog-net-geen-zomeravond.

Lichte kipshoarmasalade met kruiden-yoghurtdressing

Lichte kipshoarmasalade met kruiden-yoghurtdressing

Dit bliksemsnelle recept stilt je trek in shoarma zo snel dat je niet eens naar je telefoon hoeft te grijpen om een shoarmaschotel te bestellen. De lichte salade met kruidige kip en paprika, geroosterde zoete aardappel en een romige dressing van yoghurt, peterselie en bieslook is namelijk een dikke hit. En dankzij de shoarmakruiden is het resultaat om van te smikkelen. Snel maken dus!

Slawraps met tandoorireepjes met wortel en korianderraita

Slawraps met tandoorireepjes met wortel en korianderraita

Pittige gerechten hebben een zachte, koele tegenhanger nodig om de smaakpapillen te kalmeren. De Grieken hebben tzatziki, de Argentijnen gebruiken chimichurri en in India maken ze raita. Deze yoghurtdip met groene kruiden is heerlijk bij pittig vlees, zoals de tandoorireepjes van vandaag. Serveer de biefstukreepjes met de gekookte wortels en romige raita in een slawrap voor een snelle en lichte maaltijd!

Arabische kikkererwtensalade met wortel, sinaasappel en munt

Arabische kikkererwtensalade met wortel, sinaasappel en munt

Deze frisse salade met munt en geroosterde kikkererwten is niet alleen lekker en gezond, maar geeft je ook een flinke energieboost. Een belangrijk ingrediënt in ons recept is een specerijenmelange met smaken uit het Midden-Oosten. Extra mooi: de specerijenmelange Ras el Hanout combineert prima met de frisse sinaasappel in deze salade. Eet smakelijk!

Bulgursalade met basilicumkip met gegrilde courgette en druiven

Bulgursalade met basilicumkip met gegrilde courgette en druiven

Als we recepten ontwikkelen, zijn we altijd op zoek naar waanzinnige smaakcombinaties. Dat lukt altijd, maar soms is die combinatie nog net iets bijzonderder. Dat bewijst deze fijne, lichte salade van bulgur, kip met basilicum en sappige rode druiven. Vooral die laatsten zorgen voor een heerlijk frisse toets. Bestrooi jouw kommetje met geroosterde amandelen voor een fijn en licht avondmaal.

Indiase tandoorikip met kikkererwten en frisse dressing

Indiase tandoorikip met kikkererwten en frisse dressing

Niets roept zo hard zomer als de ananas en vandaag geeft deze zacht zoete vrucht smaak aan je bord. Niet alleen zitten er namelijk stukjes ananas in de frisse salade, je gebruikt het ananassap als smaakmaker in de dressing. Erbij lichtpittige tandoorikip en knapperig gebakken kikkererwten. Nog even en je bent helemaal klaar voor de zomer!

Zomerse bief-paprikaspiesjes met wittebonensalade en citroen

Zomerse bief-paprikaspiesjes met wittebonensalade en citroen

Zeg je zomer, dan zeg je spiesjes! Spiesjes doen het namelijk niet alleen supergoed op de barbecue, maar ook in de pan. Dus wat voor weer het ook is, je kunt je spiesjes altijd op je favoriete manier bereiden! De spiesjes van vandaag maak je met heerlijk gekruide biefblokjes, paprika en ui en serveer je met een frisse wittebonensalade ernaast. Zomer it is!

Niçoisesalade met makreel plus aardappels en een gekookt eitje

Niçoisesalade met makreel plus aardappels en een gekookt eitje

De bekende salade Nicoise met tonijn ken je vast, maar heb je dit gerecht al eens gemaakt met makreel? Deze vette vis is rijk aan omega 3-vetzuren en is daardoor extra goed voor je lijf. Reden genoeg om deze vis vandaag op het menu te zetten. De rest van de salade bevat de bekende Niçoise-ingredienten: aardappels, ei, sperziebonen, olijven en ui. En de lichte dressing maakt er een geheel van. Nice!

Oosterse auberginesalade met couscous, granaatappel en munt

Oosterse auberginesalade met couscous, granaatappel en munt

Het verbaast ons niet dat de keuken van het Midden-Oosten wordt gedomineerd door de aubergine. Dezeveelzijdige groente zit boordevol fijne voedingsstoffen en je kunt ‘m op ontelbare manieren bereiden. Vandaag rooster je deze vitaminebom en serveer je ‘m met granaatappel, geitenkaas en geroosterde walnoten op een bedje van couscous. De frisse dressing maakt het af. Eetze!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel