Çilbir met groene asperges, yoghurt en pita
Als je eens geen zin hebt in boterhammen met kaas, is dit ontbijt precies wat je nodig hebt! De zachtgekookte eieren worden geserveerd met gegrilde asperges op yoghurt met knoflook, en besprenkeld met een salsa van munt, koriander en dille. Nog een beetje chiliboter erbij en, in plaats van die saaie boterham, lekkere krokante pita’s.
Denver-omelet met spek en geroosterde aardappels
In de Verenigde Staten nemen ze hun ontbijt uiterst serieus. Ze zijn er zo dol op dat er zelfs iets bestaat als breakfast for dinner, waar ze – je raadt het al – avondeten met ontbijtgerechten. Wanneer je deze Denver-omelet maakt en eet is dus helemaal aan jou. Wat de Amerikanen betreft is ontbijt op elk moment van de dag een goed idee, dus laat je vooral inspireren door deze levenshouding.
Mexicaanse eggs florentine met zoete aardappel en bonen
Eggs florentine lijken op eggs benedict, maar worden geserveerd met spinazie in plaats van spek. Wij maken het nog doller met een Mexicaans geïnspireerde variant. Zoete aardappel in plaats van briochebrood, de spinazie zit verstopt in een stevige bonenstoof en de hollandaisesaus is vervangen door een smaakbom van limoen en gerookte chipotle. Het ei kook je gewoon, want eerlijk: wie heeft er thuis zin om ze te pocheren?
Wentelteefjes met yoghurt en warme pruimencompote
Als je een zoetekauw bent is dit recept echt iets voor jou: heerlijke wentelteefjes van luchtige briochebroodjes. We voegen vanillesuiker en kaneel toe om het echt onweerstaanbaar te maken en scheppen er lekker veel warme pruimencompote en yoghurt op. Geniet!