Zo vier je oud & nieuw in het buitenland

Als het gaat om oudejaarsavond gaat, is niets te gek. Hier zijn de beste Nieuwjaarsgebruiken wereldwijd.

Zo vier je oud & nieuw in het buitenland

December 10, 2019

Als het gaat om oudejaarsavond gaat, is niets te gek. Hier zijn de beste Nieuwjaarsgebruiken wereldwijd.

Happy new year sign surrounded by pine tree branches

Denemarken – Kapotte borden

In Denemarken haal je op 31 december al het ongebruikte servies uit de kast en gooi je ze liefdevol kapot tegen de voordeuren van vrienden en familieleden. Zo wensen de Denen hun geliefden een voorspoedig nieuw jaar!

Spanje – 12 druiven

Als het je lukt om tegen middernacht twaalf druiven in je mond te stoppen, betekent dat geluk voor het hele volgende jaar. Klinkt te gemakkelijk? Dan moet je het eens proberen …

De Filippijnen – Rond, rond, rond

Op de Filippijnen draait alles met oud & nieuw om contant geld – de lokale bevolking gelooft dat alles op oudejaarsavond rond moet zijn om geldmunten te symboliseren. Rond eten, ronde kleding, ronde hoeden … De traditie zou voorspoed brengen voor het nieuwe jaar.

Japan – 108 als magisch getal

De Japanners luiden alle klokken precies 108 keer op oudjaarsavond. Dit is in overeenstemming met de boeddhistische overtuiging en brengt vooral geluk en zuiverheid in het nieuwe jaar.

Peru – Takanakuy-festival

Ieder jaar rond eind december is het in kleine Peruaanse dorpje Takanakuy knokken geblazen tussen mensen die nog een onopgeloste ruzie of meningsverschil met elkaar hebben. Men gelooft hier dat je geen oude conflicten mee mag nemen naar het nieuwe jaar!

Bolivia – Zoete munten

In Bolivia moet je niet verbaast opkijken wanneer je op oudjaarsavond een munt in je cake of gebakje vindt. Bolivianen verbergen ze traditiegetrouw in allerlei zoetigheden, en degene die ze vindt kan op veel geluk rekenen in het nieuwe jaar (aldanniet met een afgebroken tand).

Thailand – Water en talkpoeder

In Thailand douche je niet alleen met emmers vol water, maar bestrooi je jezelf ook met grijze talk. Dit ritueel zou een zuiverende werking moeten hebben.

Wil je meer weten over tradities in het buitenland? Lees hier over de gekste kersttradities ter wereld!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel