Onze 6 beste soeprecepten om je warm te houden

Het seizoen voor soep is weer aangebroken. Doe met deze heerlijke soeprecepten inspiratie op!

Onze 6 beste soeprecepten om je warm te houden

November 7, 2019

Het seizoen voor soep is weer aangebroken. Doe met deze heerlijke soeprecepten inspiratie op!

Zoeteaardappelsoep getopt met chorizo en geroosterde maïs, limoen en koriander

Zoeteaardappelsoep getopt met chorizo en geroosterde maïs, limoen en koriander

Een van de meest veelzijdige groenten is de zoete aardappel. Dit wortelgewas is – in tegenstelling tot wat de naam suggereert – geen familie van de aardappel. Hij zit boordevol vitamine C, magnesium en bètacaroteen. En je kunt ‘m op heel veel manieren bereiden, bijvoorbeeld zoals bij dit recept in een soep. Combineer deze romige soep met knapperig gebakken chorizo en je hebt een supermaaltijd!

Forelcrostini met romige aardappel-preisoep

Forelcrostini met romige aardappel-preisoep

Deze romige soep van aardappels en prei is heel erg geschikt voor de wat minder warme dagen, heel handig nu de herfst is begonnen. Dit bordje romigheid krijgt zijn smaak van knoflook en peterselie en wordt vergezeld door knapperig gebakken brood dat je topt met een crème van gerookte forel. Eet dit en het is ineens minder erg dat de zomer inmiddels voorbij is.

Bulgaarse bonensoep met olijven en crispy pitachips

Bulgaarse bonensoep met olijven en crispy pitachips

De Balkankeuken is bij ons in Nederland een stuk minder bekend, maar hij heeft ons heel veel te bieden! De bonensoep van vandaag is lichtjes gebaseerd op de Bulgaarse Bob-Tschorba. Deze soep staat bekend om de grote hoeveelheid groenten en bonen en het gerookte paprikapoeder als smaakmaker. Wij voegen olijven toe en serveren de soep met knapperige crostini. Eet smakelijk!

Oosterse soep met rundergehaktballetjes en parelcouscous met babyspinazie

Oosterse soep met rundergehaktballetjes en parelcouscous met babyspinazie

Deze warme, troostrijke soep met smaakvolle gehaktballetjes is straks een hit aan jouw keukentafel. Door parelcouscous – de grote broer van normale couscous – in runderbouillon mee te koken en er gehaktballetjes aan toe te voegen, verandert jouw kommetje soep in een vullend avondmaal. Je roert er op het laatste een kneepje citroensap door voor net dat beetje frisheid. Een traktatie voor groot en klein!

Boerenkoolsoep met prei en crostini met appelchutney en kaas

Boerenkoolsoep met prei en crostini met appelchutney en kaas

Het is bijna winter! En omdat niemand zin heeft om de hele winter alleen maar stamppot te eten, stoppen we vandaag een van de bekendste Hollandse groenten in een verwarmende soep. Deze soep van prei, aardappel en boerenkool is daarnaast ook heerlijk vullend, zeker als je ‘m combineert met in de knapperig gebakken crostini met geraspte kaas en kruidige appelchutney voor een extra lekkere, winterse maaltijd!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel