Trend alert waarom is de food bowl zo populair

Sind een aantal jaar zien we eten (met name vis, rijst en groente) steeds vaker geserveerd in een mooie, ronde schaal. De namen varieren van burritobowl tot pokébowl. Wat is het verschil en waar komt de trend vandaan?

Door: Alex / 04/17/2019

Waar komt de trend vandaan?

Is het je ook opgevallen? Sinds een aantal jaren zijn 'bowls' niet meer weg te denken uit restaurants en van foodblogs. Ze zijn bijzonder fotogeniek, en zijn daarom natuurlijk immens populair bij foodbloggers en op de Instagram accounts van hippe influencers.

De foodbowl heeft vaak een basis van laagjes granen, groenten, proteïnen en allerlei dips en tapenades. Maar ook smoothie bowls en breakfast bowls met yogurt, fruit, en allerlei soorten zaden zijn populair. Wij leggen je hier 4 basis bowls uit, met natuurlijk een lekker recept van ons erbij!

Pokébowl

ID2380 web Badge-041507793ec9099e8b4153c5d57f0fe1

Wij vermoeden dat de poké bowl dé starter van de hype is geweest. Dit is een traditioneel gerecht van het eiland Hawaii, waarvoor verse (liefst rauwe) vis, groente en rijst de basis zijn. Nadat deze trend aankwam in Europa, ontstonden er al snel vele variaties op dit gerecht. Wij konden de hype natuurlijk ook niet weerstaan, en hebben regelmatig een frisse pokébowl op het menu staan, zoals deze variant met garnalen, avocado en jasmijnrijst.

Quinoabowl

ID2291 web-fbfe6324c1b814739381314f7afcfb1a

De naam zegt het eigenlijk al... Deze bowl heeft quinoa als basis. Een van onze favoriete ingredieënten, vanwege de lekkere nootachtige smaak, en omdat deze granen een hoge voedingswaarde hebben en alle 'bouwstenen' bevat waarmee je zelf eiwitten in je lichaam kan aanmaken. Ons recept voor een voedzame quinoabowl met pangasius vis, vind je hier.

Sushibowl

ID3240 web-f740b6b0ccc98f04e25faf2851bbabf2 (1)

In plaats van alle benodigheden voor sushi (rijst, vis, verse groente en zeewier) op te rollen, kun je deze ook los in een bowl serveren. Een beetje sojasaus erbij, en genieten maar! Bovendien eet de je de sushi op deze manier wat makkelijker. En mocht je toch een extra uitdaging willen, kan je altijd nog de stokjes erbij pakken! Wat dacht je van dit recept met zalm, mango en rijst?

Burittobowl

ID3656 web-e0c93108d6eaa1fca15e07a25e6b8c72

Eigenlijk geldt hier hetzelfde idee als bij de sushibowl: je serveert alle ingredieënten van een burrito samen in een bowl. Met als basus natuurlijk vlees gehakt en Mexicaanse smaakmakers als chilipoeder, koriander en limoen. Onze variant hierop is de burritobowl met gehakt, zoete aardappelen en limoen.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.