7 x vegetarische recepten om van te smullen

Vanaf oktober vind je wekelijks 30 recepten op ons menu. Dat betekent ook: meer vegetarische recepten! We inspireren je graag met deze overheerlijke recepten zonder vlees.

7 x vegetarische recepten om van te smullen

September 30, 2020

Vanaf oktober vind je wekelijks 30 recepten op ons menu. Dat betekent ook: meer vegetarische recepten! We inspireren je graag met deze overheerlijke recepten zonder vlees.

1.Patatje stoof met champignons en frisse groeneappelsalade met kaas

Patatje stoof met champignons en frisse groeneappelsalade met kaas

Het Vlaamse patatje stoof is niet bepaald een vega-vriendelijk gerecht, dus wij hebben er een vegetarische variant op gemaakt. De stoof blijft karakteristiek vlezig, dankzij de hartige paddenstoelen, kruidige rozemarijn en tijm en de extra dosis umami van het porcinipoeder. Voor een frisse tegenhanger maak je er een salade van groene appel en pittige kaas bij. Lees hier het recept.

2.Veggieburger à la Caprese met courgette-basilicumsalade

Veggieburger à la Caprese met courgette-basilicumsalade

Een klassieke caprese van tomaat, mozzarella en basilicum, met de lekkerste veggieburger gemaakt van Nederlandse champignons! De champignonburgers worden gemaakt door onze leverancier Van Koolen, zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. Pure smaken waar we van houden. Serveer de capreseburger met courgettelinten in basilicumolie voor instant (eet)geluk. Lees hier het recept.

3. Vegetarische worstjes op spinazie-appelstamppot

Vegetarische worstjes op spinazie-appelstamppot

We hebben er lang naar gezocht en dit zijn volgens ons de lekkerste, vegetarische worstjes die we konden vinden. Ze zijn vandaag dus niet voor niets de helden van dit gerecht. Hun kruidige smaak en stevige beet maken dat deze worstjes de ideale kandidaten zijn om deze stamppot van spinazie en pastinaak te vergezellen. Als laatste cadeautje serveer je er gekarameliseerde appeltjes bovenop. Hollandse kost op zijn best! Lees hier het recept.

4. Chocoladechili sin carne met bonen, paprika en tortillachips

Chocoladechili sin carne met bonen, paprika en tortillachips

Deze moeten we je even uitleggen. Want, chocola in de chili? Toch is het zo gek nog niet. Cacao maakt de smaken van de chili juist intenser en hartiger. In de Mexicaanse keuken past men dit truukje wel vaker toe, want ook mole, de bekende Mexicaanse saus, wordt gemaakt met cacao. Om al de hartigheid van deze vega chili in balans te brengen, maak je er een frisse yoghurtdip bij en knapperige tortillachips. Lees hier het recept.

5. Oosterse auberginesalade met couscous, granaatappel en munt

Oosterse auberginesalade met couscous, granaatappel en munt

Het verbaast ons niet dat de keuken van het Midden-Oosten wordt gedomineerd door de aubergine. Deze veelzijdige groente zit boordevol fijne voedingsstoffen en je kunt ‘m op ontelbare manieren bereiden. Vandaag rooster je deze vitaminebom en serveer je ‘m met granaatappel, geitenkaas en geroosterde walnoten op een bedje van couscous. De frisse dressing maakt het af. Lees hier het recept.

6. Halloumi-kikkererwtensalade met geroosterde courgette en tomaat

Halloumi-kikkererwtensalade met geroosterde courgette en tomaat

Voor liefhebbers van snel koken en koolhydraatarme gerechten hebben wij iets heel lekkers. We maken een reis naar het Midden-Oosten met deze bonte kikkererwtensalade met halloumi. Deze halfharde kaassoort is vanwege zijn structuur en vetgehalte ideaal om in de pan te bakken! Eet de halloumi bij de frisse groentesalade en je hebt een bijzondere maaltijd. Lees hier het recept.

7. Snelle shakshuka met pompoen en savooiekool met knoflookbrood

Snelle shakshuka met pompoen en savooiekool met knoflookbrood

De bekende shakshuka, een groenteschotel waarbij je eieren stooft in een tomatensaus, krijgt in dit recept een echt winterse update. De zachte pompoen stoof je samen met de savooiekool en de canellinibonen in bouillon en het geheel breng je op smaak met salie en ras al hanout. De eieren stoof je in deze groentemix gaar en je serveert je winterse hapje met knapperige knoflookbrood. Lekker! Lees hier het recept.

Benieuw naar alle andere recepten voor de komende weken? Neem snel een kijke op ons uitgebreide menu!

Voeg vegetarische recepten toe aan je box!

Voeg vegetarische recepten toe aan je box!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel