Week 1
Chocolate chip cookies met pindakaas en pinda’s
Grootse ontdekkingen zijn vaak louter toeval, zo ook deze verslavend lekkere koekjes. Ruth Wakefield was omstreeks 1930 samen met haar manuitbater van een tolhuisje. Net zoals bij menig bed and breakfast bereidde men daar het eten voor de gasten. Op hoop van zege voegde Ruth op een dag stukjes chocola aan het koekjesdeeg toe. De rest is geschiedenis: de chocolate chip koekjes zijn wereldwijd cookie nr. 1! Ontdek hier het recept.
Crispy appel-dadelgranola met walnoten, amandelen en ahornsiroop
Als je het de ontbijtliefhebbers op kantoor vraag is granola perfect als start van de dag of zelfs als lekkere snack in de middag. Het zoete accent in deze granola krijg je door de standaard appelcompote met dadels, ahornsiroop en een snufje kaneel te verfijnen. Je pureert de compote glad, zodat je het makkelijk met alle droge ingrediënten kunt mengen en – als final touch – nog even in de oven kunt bakken. Hier lees je ons recept.
Week 2
Chocoladegranola met cranberries en hazelnoten
https://marleyspoon.be/menu/44421-special-chocoladegranola-met-cranberries-en-hazelnoten
Citroen-cupcakes met maanzaad en ricottafrosting
https://marleyspoon.be/menu/44423-special-citroen-cupcakes-met-maanzaad-en-ricottafrosting
Week 3
Midden-Oosterse juwelengranola met pistache, abrikozen en vijgen
Het is altijd een goed idee om muesli te eten. Als ontbijt, tussendoortje, of snack voor het sporten. De siroop van ahorn en granaatappel met oosterse kruiden is zo gemaakt. Je roert ’m door een mix van havermout, pistache, amandelen en gedroogde abrikozen en vijgen. Even in de oven en je granola is klaar. Lees hier ons recept.
Courgette-chocoladecake met roomkaasfrosting en amandelkrokant
Ook zo’n hekel aan droge cake? Met deze variant hoef je je daar geen zorgen om te maken. De courgette en yoghurt zorgen ervoor dat de cake niet droog wordt. En geen zorgen, courgette heeft zo’n neutrale smaak dat je ’m niet eens proeft. De frosting van roomkaas en amandel zorgt voor de finishing touch. Lees hier het recept voor deze heerlijke cake.
Week 4
Tropische kokosgranola met ananas en dadels
Doordeweeks gaat die wekker vroeger af dan ons lief is. Sloffend begeven we ons naar de keuken, naar het koffiezetapparaat voor het eerste shotje cafeïne. Je gooit de koelkastdeur open, maar er is niet veel meer dan een beker hangop in de koelkast te vinden. Gelukkig heb je de dag ervoor het recept voor deze granola met stukjes ananas en kokos gemaakt. De dag begint zo gelijk een stukje aangenamer! Lees hier het recept.
Appelcrumble met kaneel en citroenmascarpone
Tijd voor een kleine geschiedenisles: de appelcrumble is een van de vele voedselwonderen uit, jawel, de 2e wereldoorlog. Het ontbrak de Britten in die tijd aan producten om hun extravagante appeltaarten te kunnen bakken en dus besloot men het roer om te gooien. Een appelcrumble zoals in dit recpet is niet alleen heerlijk als toetje, ze smaakt ook prima bij een kop koffie of thee in de namiddag. Enneh… wij kijken er ook niet gek van op als je ermee wilt ontbijten. Hier lees je hoe je ‘m maakt.