5 tips om je drankjes koel te houden in de zomer

Niets is zo lekker als een lekker koud drankje om van te genieten op een warme zomerdag. Maar als de temperaturen stijgen, heb je al snel een lauw biertje in de hand. Met deze tips los je dat op!

Door: Alex / 07/16/2019

jug-3468121 1920

1. Ingevroren fruit

Geen fan van ijsklontjes in je drankje? Dan hebben wij de perfecte oplossing: vries schijfjes citroen of limoen in en voeg ze nog bevroren toe aan de drankje. Zo blijf jij koel en krijgt je drankje een extra frisse smaak. Natuurlijk kan je dit ook doen met andere soorten fruit zoals frambozen of druiven (voor een neutrale smaak).

2. Ijsklontjes

Hetzelfde kan je doen in een ijsklontjeshouder. Vul de vakjes met fruit of kruiden zoals munt of tijm en giet er wat water overheen. Op deze manier ziet je drankje er nóg stijlvoller uit. Een andere manier om je ijsklontjes wat op te leuken, is om er wat gekleurde limonade als fanta of cassis aan toe te voegen. Zo heb je makkelijk een toepasselijk drankje voor bijvoorbeeld een babyshower of voetbalwedstrijd.

3. Natte keukenrol

Wil je een drankje extra snel laten afkoelen? Rol ze dan in een stukje vochtig keukenpapier en leg ze in de vriezer. Doordat het water verdampt, daalt de temperatuur sneller!

4. DIY-ice packs

Neem je je drankje mee naar een picknick of barbecue in het park, en heb je geen icepacks in huis? Vul wat oude plastic flesjes met water, en doe deze tussen je andere drankjes in je tas om alles koud te houden.

ice-2698270 1920

5. Gebruik je omgeving

Ben je aan het picknicken aan zee, aan het meer of bij een kanaal? Maak dan gebruik van de natuur om je drankjes te koelen! Leg ze bijvoorbeeld in de branding, of hang te in een tas die nat mag worden aan een touw van de kade in het water. Je zult zien dat ze de hele middag lekker koud blijven. Wel opletten dat je ze niet verliest!

Vond je dit nuttig? We geven je graag nog meer handige tips: onze blogpost over hoe je de perfecte picknick organiseert, lees je hier!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.