5 leuke binnenactiviteiten voor deze winter

Als het buiten koud is, ga je behalve voor werk of de supermarkt liever niet te vaak de deur uit. Maar wat doe je als je de hele dag binnen zit? Met deze activiteiten kom je de winter door!

5 leuke binnenactiviteiten voor deze winter

November 12, 2019

Als het buiten koud is, ga je behalve voor werk of de supermarkt liever niet te vaak de deur uit. Maar wat doe je als je de hele dag binnen zit? Met deze activiteiten kom je de winter door!

theme-photos-Hx7xdwhj2AY-unsplash

1. Experimenteren in de keuken

Wanneer je noodgedwongen binnen zit, is de keuken de plek om te zijn! Je kunt eindelijk die taart bakken die je al maanden wilt proberen, of dat ene soeprecept eens uitproberen. Niets is te gek. Nodig vervolgens wat vrienden of familie uit om als testpanel te dienen! Doe bijvoorbeeld hier wat inspiratie op met onze lekkerste soeprecepten.

2. Opruimen

Die zolder of opbergkast moet er vandaag echt aan geloven. Want wat is er nuttiger tijdens een dagje binnen zitten dan opruimen? Schep orde in die chaos! Ook leuk: je vindt waarschijnlijk heel wat dingen terug die je ooit kwijt bent geraakt, of waarvan je al lang was vergeten dat je ze had. Begin bijvoorbeeld met je kledingkast of keuken. Hier vind je wat tips voor het organiseren van je keukenkastjes!

3. Borduren

Minimalistisch borduurwerk in ronde houder

Borduren had ooit misschien een suf imago, tegenwoordig is het hipper dan ooit. Ga inplaats van een bloemenprint voor een modern of abstract ontwerp, en kies voor opvallende kleuren! Doe wat inspiratie op op Pinterest, ga langs de hobbywinkel en begin aan jouw borduurwerk. Zo heb je na afloop ook nog eens iets leuks om aan de muur te hangen.

4. Een nieuwe taal leren

Als je toch binnen zit, kan je deze tijd net zo goed gebruiken om wat kennis op te doen. Een taal leren is tegenwoordig makkelijker (en leuker) dan ooit: je hebt verschillende apps waarmee je met een paar uur per week al veel vooruitgang boekt. Je kunt natuurlijk ook groots uitpakken, en besluiten om een complete cursus te volgen verspreid over de winter. Viel Erfolg! Bonne chance! Buena suerte!

5. Spelletjesmiddag

Niks past beter bij de winter en regenachtig weer dan bordspelletjes. Je kunt dit in een knus café doen, of bij jou thuis wat vrienden uitnodigen voor een spelletjesmiddag. Zet wat lekkere hapjes en drankjes op tafel, en je hebt het recept voor een gezellige middag. Monopoly, Mens erger je niet, Kolonisten van Katan, of gewoon een simpel kaartspelletje: de opties zijn eindeloos!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Verwandte Artikel