4 tips voor de perfecte kerstkoekjes

Een van de leukste dingen aan kerst, is absoluut het bakken en versieren van kerstkoekjes! Met onze tips maak je de beste kerstkoekjes.

Door: Alex / 12/11/2019

Kerstkoekjes in verschillende vormen met wit glazuren versiering

Versieren voor of na het bakken?

Dat hangt af helemaal af van de zoetigheid waarmee jij je koekjes wilt versieren. Met frosting of chocolade kun je pas aan de slag nadat de koekjes helemaal zijn afgekoeld, maar je kunt er ook voor kiezen om een patroon of reliëf in het deeg te maken voordat de koekjes de oven in gaan. Je kunt hiervoor een vork gebruiken (om puntjes of lijnen te maken), een satéprikker voor kleine details of een klein glaasje voor circkels.

Suikerglazuur

Daarnaast kun je ook altijd met glazuur aan de slag, nadat de koekjes uit de oven komen. Meng hiervoor flink wat poedersuiker met citroensap en bedek vervolgens de koekjes met een mooie laag wit glazuur. Jeugdherinneringen komen tot leven!

bake-1786926 1920

Eierdooier voor een mooie kleur

Als je zandkoekjes bakt, raden we aan om deze voor het bakken te bedekken met een glazuur van eierdooiers. Meng hiervoor eierdooiers met een beetje water of melk, en borstel dit over je koekjes voordat ze de oven ingaan. Zo krijgen je kerstkoekjes een mooie, donkere kleur en meer glans!

Chocolade werkt altijd

Ken je iemand die niet van chocolade houdt? Wij niet! Daarom is chocolade een geweldig idee als versiering voor jouw kerstkoekjes. Onze tip: laat de chocolade (puur of melk) samen met wat kokosvet zachtjes smelten au bain marie. Daarna kun je er de koekjes heerlijk mee versieren!

Ben je na het lezen van deze tips helemaal in de kerstsfeer, maar weet je nog niet wat je moet koken tijdens de feestdagen? Bekijk hier ons complete kerstmenu voor een schitterend 3-gangendiner!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.